راه اندازي خانه گردشگري در مراکز استان هاي کشور/ افتتاح موزه ميراث هنر در نياوران

به گزارش ميراث آريا(CHTN)، دکتر «محمد شريف ملک زاده» با بيان اين مطلب افزود: خانه گردشگري استان ها محلي براي همدلي و برنامه ريزي هاي مناسب در راستاي پيشبرد اهداف و سياست هاي حوزه گردشگري است.

وي با تاکيد بر لزوم معرفي آداب، رسوم و سنت هاي اقوام مختلف کشور، افزود: خانه گردشگري استان ها در واقع محلي است که بايد معرفي کننده آداب، رسوم، سنن و مراسم مختلف اقوام گوناگون کشور باشد.

وي خاطرنشان کرد: بر همين اساس پيشنهاد من اين است که مراسم شب هاي فرهنگي استان هاي مختلف کشور در خانه گردشگري استان ها در مجموعه فرهنگي- تاريخي نياوران هر هفته برگزار شود و در اين مراسم آداب، رسوم، سنت ها، پوشاک و غذاهاي سنتي و موسيقي محلي اقوام مختلف معرفي شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور در ادامه صحبت هاي خود با تاکيد بر پاسداشت هنر ايراني اضافه کرد: خانه گردشگري استان ها در حقيقت محلي براي پاسداشت هنر ايراني ها نيز است و برگزاري شب هاي فرهنگي در مجموعه فرهنگي- تاريخي نياوران و ساير مجموعه هاي فرهنگي – تاريخي کشور در معرفي آداب و رسوم اقوام گوناگون کشور موثر بوده و در تقويت و توسعه گردشگري داخلي نقش بسزايي دارد.

وي با اشاره به اهميت توسعه گردشگري داخلي، يادآور شد: يکي از موضوعاتي که مي تواند باعث توسعه و تقويت گردشگري داخلي شود، گردشگري با علايق ويژه است که در بسياري از استان هاي کشور از جمله سيستان و بلوچستان، کردستان، کهگيلويه و بويراحمد، چهارمحال و بختياري و ... اين ظرفيت وجود دارد.

معاون رئيس جمهوري در بخش ديگري از صحبت هاي خود با اشاره به اهميت هنرهاي سنتي و صنايع دستي کشور يادآور شد: معرفي هنرهاي سنتي و صنايع دستي کشور مي تواند در جذب گردشگر تاثير بسزايي داشته باشد و با اين که هنرهاي سنتي ايران از جايگاه بالايي برخوردار است اما اين ظرفيت مهم نيز ناشناخته مانده بنابراين پيشنهاد من اين است که موزه ميراث هنر در مجموعه فرهنگي- تاريخي نياوران راه اندازي شود.

وي اظهار داشت: موزه ميراث هنر نيز محلي براي معرفي هنرهاي سنتي و صنايع دستي ايران است که البته در کنار آن مي توان به معرفي هنرهاي ناب و جذاب سينما و موسيقي ايران پرداخت.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور اضافه کرد: موسيقي سنتي ايراني که بيان کننده هويت ايراني و اسلامي ما است و بازگو کننده افکار ملي و اسلامي ايرانيان است نيز مي تواند در موزه ميراث هنر معرفي شود.

دکتر ملک زاده با بيان اين که رديف موسيقي ايراني در يونسکو ثبت جهاني شده است، تصريح کرد: پيشنهاد ديگر من اين است که معاونت ميراث فرهنگي کشور هر چه سريعتر نسبت به برگزاري آئين پاسداشت ثبت جهاني رديف موسيقي ايراني اقدام کند.

وي با اشاره به جايگاه و ارزشمندي موسيقي سنتي ايران، تصريح کرد: به عنوان مثال وقتي استاد «عثمان خداپرست» به عنوان يک هنرمند ايراني تار مي نوازد، اين تار استاد همه را تحت تاثير قرار مي دهد و به دليل ارزشمند بودن اين هنر، استاد خداپرست موفق به کسب دکتراي افتخاري از کشور کانادا شده است.

معاون رئيس جمهور در ادامه با تاکيد بر استفاده از ظرفيتي با عنوان ديپلماسي گردشگري افزود: ديپلماسي گردشگري پيام آور صلح و دوستي و تضمين امنيت آرامش و امنيت در جهان است.

دکتر ملک زاده در ادامه يادآور شد: در کشورهاي مختلف اروپايي آنجايي که بيشترين گردشگران را به خود اختصاص داده، جايي است که نشاني از فرهنگ خاورميانه و ايران زمين مشاهده مي شود.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور در بخش ديگر صحبت هاي خود از غذاي سنتي ايراني و عرقيجات سنتي ايران به عنوان يکي ديگر از جاذبه هاي گردشگري ياد کرد و افزود: با توجه به اين ظرفيت ارزشمند در کشور مي توان به سمت تغيير منوي غذاي رستوران ها و هتل ها برويم و غذاهاي سنتي و اشربه هاي سنتي ايران جايگزين منوي موجود در رستوران ها شود.

معاون رئيس جمهوري خاطرنشان کرد: جايگزيني غذاها و اشربه هاي سنتي ايران مي تواند به توسعه اقتصادي نيز کمک کند و تاثير بسياري در توسعه و تقويت گردشگري با علايق ويژه دارد.

وي با اشاره به ظرفيت استان هاي مختلف کشور در حوزه گردشگري خاطرنشان کرد: حتي استان هاي محروم کشور نيز نقش بسياري در توسعه گردشگري دارند چرا که اين استان ها نه تنها محروم نيستند بلکه استان هاي بسيار بزرگي هستند که از ظرفيت بالايي در توسعه گردشگري برخوردارند.

دکتر ملک زاده همچنين با تبريک فرا رسيدن سال نو و بهار طبيعت اضافه کرد: نوروز امسال بهاري بي خزان براي ملت ايران است و اميدوارم با برنامه ريزي هاي صورت گرفته نوروز امسال خاطره انگيزترين نوروز براي ايرانيان باشد.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري کشور افزود: بر اساس برنامه ريزي هاي صورت گرفته 31 دستگاه اتوبوس با حرکت در مسيرهاي اتوبان و يا استقرار در هتل ها، مراکز گردشگري، پارکينگ ها و ... به معرفي آداب، رسوم و سنن و موسيقي سنتي اقوام مختلف ايران مي پردازند.

وي ادامه داد: مردم ايران مردم بسيار بزرگي هستند که بايد با برنامه ريزي هاي مناسب شادي و نشاط در جامعه تقويت شده و بهترين لحظات خوش را براي مردم فراهم آوريم.

به گزارش ميراث آريا، در اين مراسم همچنين «معصومه باکوچي» مدير مجموعه فرهنگي - تاريخي نياوران نيز با تبريک افتتاح خانه گردشگري استان ها از اين خانه به عنوان محلي براي معرفي آداب و رسوم اقوام مختلف ايران نام برد.

وي افزود: افتتاح اين خانه مي تواند به تحقق اهداف، برنامه ريزي ها و سياست گذاري هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در حوزه گردشگري داخلي و خارجي کمک کند.

پس از صحبت هاي دکتر ملک زاده، خانه گردشگري استان ها به صورت رسمي در مجموعه فرهنگي - تاريخي نياوران توسط معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري افتتاح شد.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 1391122019